Между България и Турция има изградени звена за координация по линия

...
Между България и Турция има изградени звена за координация по линия
Коментари Харесай

Бивш консул: Повече армия, повече полиция, плюс горски и местни жители на помощ по границата!

Между България и Турция има изградени звена за съгласуваност по линия на регионалните управи. Тези канали са били задействани. Целта е да се обясни ситуацията.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 733
Това разясни в изявление за БНР Георги Димов, някогашен общоприет консул на България в Одрин, след съдбовния случай в региона на българо-турската граница, при който бе прострелян 30-годишен граничен чиновник.

Димов очерта няколко версии за случилото се. Първият вид – извършителят/извършителите да са мигранти. На последващо място – да са трафиканти на мигранти, които могат да бъдат както непознати, по този начин и български жители. Третото – произвелите стрелбата да са трафиканти на опиати, оръжие или други лица, забъркани в терористични дейности. Като четвърти вид някогашният консул уточни пукотевица от страна на турски военнослужещ или служител на реда, което обаче по думите му е " прекомерно малко евентуално ".

" Най-вероятно или са трафиканти, или са каналджии. Не ги стопираме. Това е казусът. "

" На първо време, в тактически проект – със сигурност повече войска, повече полиция, плюс горски чиновници и локални поданици, които да бъдат ангажирани. Да имат нужната подготовка като бранители на границата. Не ме разбирайте да ги сложим като пушечно месо на границата. Могат да бъдат употребявани като познавачи на терена ", съобщи Георги Димов в предаването " Преди всички ". Той добави, че турската граница се охранява от военни, а не от служители на реда.

" Сега се кърпи това телено оборудване, само че трябва да помислим за създаване на нещо по-сериозно – бетонна стена ", разяснява някогашният консул в Одрин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР